SEO podcasts

Home   »   SEO podcasts

SEO podcasts

We zitten in een ware podcast hype en natuurlijk kan de SEO industrie niet achter blijven. De afgelopen maanden heb ik een hoop SEO podcasts geluisterd. De een was ik na 10 minuten al zat en bij de ander kon ik niet wachten totdat de volgende uitkwam. In deze blogpost, deel ik mijn favoriete SEO podcasts en licht ik kort toe waarom ik “fan” ben.

Search off the record

Search off the record is een SEO podcast gemaakt door medewerkers van Google. Inclusief John Muller (yay!). De inhoud van de podcast varieert. Soms worden er vakinhoudelijke onderwerpen besproken, de andere keer gaat het over de toekomst van Google of luister je naar een interview met een SEO guru. Wat de podcast ook leuk maakt is dat de medewerkers van Google elkaar al even kennen. Mede daardoor staat de podcast garant voor flauwe “kantoor humor”.

Experts on the wire

Experts on the wire was de eerste podcast die ik ooit luisterde. Het leuke van deze podcast is dat het niet alleen over SEO gaat maar ook over generieke marketing onderwerpen. Dat prikkelt en is super leerzaam. Naast de uiteenlopende onderwerpen is de host ook erg goed. Dan Shure weet de juiste vragen te stellen waardoor er veel waardevolle kennis wordt gedeeld. Smullen geblazen dus als er weer een nieuwe editie uitkomt.

SEO cast

Stel je voor: je werkt voor bedrijf X en wilt graag weten hoe het bij de Bijenkorf er aan toe gaat? Dan is de SEO cast van Dennis Akkerman en Martijn Hoving een aanrader. SEO cast neemt interviews af met SEO guru’s en specialisten van toonaangevende bedrijven waar je super veel van leert. Op die manier kom je achter de visie en werkwijze van andere vakgenoten. Oja en niet te vergeten. Elke SEO cast wordt afgesloten met de vraag: “Wat was jouw grootste SEO f*ckup?”. Die mogen we best wat vaker met elkaar delen 😉

SEO podcast van Chantal Smink

Chantal kom ik tegenwoordig overal tegen en dus ook in Spotify 😉 Met super veel energie duikt ze wekelijks achter haar microfoon en deelt ze haar visie op uiteenlopende SEO onderwerpen. Wat ik vooral waardeer is haar eigen visie en kijk op SEO. En als je denkt dat je keywordtool, op plek 1 staan en links kopen belangrijk is? Dan is het tijd om de podcast van Chantal te gaan luisteren.

Crawling mondays

Als je al even in de SEO industrie meeloopt, dan ben je vast en zeker Aleyda Solis tegen gekomen. Sinds een jaar of twee rund ze vrij consequent een SEO podcast genaamd: Crawling mondays. Het leuke aan deze podcast vind ik dat er onderwerpen aan bod komen die niet vaak besproken worden. Denk aan: SEO voor publishers, SEO a/b testen of project management. De moeite waard om te luisteren dus!

SEO-fouten voorkomen?

SEO-checklist
Controleer je optimalisatie-stappen met mijn gratis SEO-checklist. Zo voorkom je fouten in Google en Bing.
Download SEO-checklist
Deze bedrijven gingen je voor:
Logo Action
Logo ANWB
Logo staatsloterij
SEO-checklist
Download SEO-checklist
Deze bedrijven gingen je voor:
Logo Action
Logo ANWB
Logo staatsloterij